Eerste Hulp Bij Haken - EHBH ⛑️🧶

Uitleg 🗒️ & Foto Tutorials voor Elke Stap 📸

Hoe Haak je jouw Perfecte Amigurumi Project?

Wil je leren hoe je het beste een perfecte Amigurumi bal kunt haken? Er zijn verschillende manieren om een Amigurumi project te starten en af te hechten. Na veel experimenteren heb ik de meest mooie, effectieve, handigste en eenvoudigste methode gevonden, althans dat vind ik. Probeer deze techniek uit en ontdek of het ook jouw favoriete manier wordt!

Hoe Hecht je een Amigurumi Bal Mooi Af?

Tips voor het Onzichtbaar Sluiten van je Amigurumi Bal

Het afhechten van een Amigurumi bal / onderdeel is een belangrijke stap in het haken van perfect uitziende knuffels en accessoires. Vaak zie je aan het einde van je bal of je onderdeel nog een gaatje. Dit gaatje kun je echter heel gemakkelijk en onzichtbaar dichtmaken met de juiste techniek. Hier volgt mijn methode, hoewel er ook andere manieren zijn waarmee je een prachtig resultaat kunt bereiken.

 

Stappen om je Amigurumi Bal Onzichtbaar Af te Hechten:

  1. Laat een lange draad over: Wanneer je de laatste steek hebt gemaakt, knip de draad af, maar laat een lange draad over. Dit geeft je genoeg ruimte om het gaatje netjes dicht te maken.

  2. Gebruik een stopnaald = een naald met een stompe punt: Rijg de lange draad door een stopnaald. Een stopnaald met een stompe punt werkt het beste om door de steken te gaan zonder de draad te splijten.

  3. Weef de draad door de voorste lussen: Steek de naald door de voorste lussen van de overgebleven steken, van binnen naar buiten. Trek de draad voorzichtig aan na elke steek om het gaatje langzaam te sluiten.

  4. Zet tijdelijk een speld in het gaatje: Hierdoor weet je altijd nog waar het midden van het gaatje zit en steek je niet door een andere lus als je de draad gaat wegwerken.
  5. .Trek de draad aan: Nadat je door alle voorste lussen bent gegaan van binnen naar buiten, trek de draad stevig aan. Dit zal het gaatje volledig sluiten en een nette, onzichtbare afwerking geven.
  6. Verberg de draad: Steek de naald door het midden van de bal, waar je speld zit, en kom weer omhoog in een willekeurige steek en trek de draad aan de andere kant aan. Knip de draad kort af, waardoor het uiteinde in de vulling van de bal verdwijnt.

  7. Controleer je werk: Zorg ervoor dat het gaatje volledig gesloten is en dat er geen vulling zichtbaar is. 

 

Waarom Deze Methode Werkt

Deze methode werkt uitstekend omdat het gaatje onzichtbaar wordt gesloten zonder dat er extra volume of onregelmatigheden ontstaan. Door de draad door de voorste lussen te weven van binnen naar buiten, creëer je een strak en gelijkmatig resultaat dat je Amigurumi bal een professionele uitstraling geeft.

 

Hoewel de bovenstaande methode mijn favoriet is, zijn er ook andere manieren om een Amigurumi bal af te sluiten of jouw Amigurumi onderdeel netjes te eindigen. Ontdek jouw manier!

 

Aan de Slag met je Volgende Amigurumi Project!!

Nu je weet hoe je een Amigurumi bal mooi kunt afhechten, ben je klaar om je volgende haakproject met vertrouwen af te ronden. Door deze techniek te gebruiken, zorg je ervoor dat je Amigurumi creaties er altijd netjes en professioneel uitzien.


Foto - Tutorial 📸 # Eerste Hulp Bij Haken EHBH ⛑️🧶

Doe een stopnaald door de lange draad en trek de lange draad strak aan.

Vanuit de binnenkant naar de buitenkant doe je de naald in de buitenste lus.

In totaal bij 6 steken, als je met 6 Vasten bent geëindigd.

Je hebt nu deze zijkant.

Je hebt nu deze bovenkant.

Steek een speld in de opening, zodat je nog steeds weet wat het midden is, nadat je de draad strak hebt aangetrokken.

Trek de lange draad strak aan.

Steek je stopnaald langs de speld in het midden en kom met de naald weer naar boven In een willekeurige steek.

Trek de lange draad strak aan en je bal is mooi gesloten! Knip de draad af, zo af dat je hem niet meer ziet!

Resultaat: Achterkant Bal

Resultaat: Voorkant Bal


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.