Hi-Di-Hi,

 

Ik ben Marja en ik ben meer dan 20 jaar werkzaam geweest als Senior Inkoper bij een distributeur van computerapparatuur, te weten Five 4 U. Een aantal jaren geleden kwam ik er achter dat haken helemaal hip en happening is, waardoor ik weer begonnen ben met haken.

 

Via filmpjes over de verschillende haaksteken op YouTube en in mijn geheugen graven naar de handwerklessen op school, dacht ik: ‘dat moet ik toch ook kunnen’. Ik ben er vervolgens mee aan de slag gegaan en ik merkte dat haken voor mij heel ontspannend en rustgevend was.

 

Ik heb de afgelopen jaren veel knuffels gehaakt met behulp van patronen die ik op internet vond, maar er bleef iets knagen.

 

"Waarom alleen knuffels haken waar kinderen alleen naar kunnen kijken? Waarom maak ik niet iets waar kinderen ook mee kunnen spelen?"

 

Aangezien ik veel over de wereld gereisd heb, vond ik het leuk om knuffels met het thema ‘All around the world’ te ontwerpen.

 

Hiermee ben ik aan de slag gegaan en ik kreeg zulke leuke reacties dat ik deze ook ga verkopen als haakpatroon, haakpakket en als kant-en-klare knuffel.

 

Als inkoper ben ik altijd bij alle facetten van de bedrijfsvoering betrokken geweest: van inkoop, verkoop, administratie tot logistiek. Een eigen onderneming starten zat dus ook al snel in mijn hoofd.

 

De naam had ik al een tijdje in gedachten: Pixel 2 Mix - Homemade Crafts. Pixels zijn punten. En haaksteken zijn ook punten/pixels die door elkaar heen gemixt kunnen worden. Dus zo is Pixel 2 Mix – Homemade Crafts geboren.

 

Ik ben begonnen met de Amigurumi haaktechniek onder de knie te krijgen. Na verloop van tijd ontdekte ik ook de Corner 2 Corner haaktechniek. Ik was meteen verkocht door deze haaktechniek. In de stijl van de Hi-Di-Hi collectie ben ik toen ook begonnen met het ontwerpen van kussens en (Speel)dekentjes. Vanaf heden zijn deze nu ook beschikbaar als haakpatroon en eventueel als haakpakket voor de kussens.

 

Marja Hermes