Pixel 2 Mix -Homemade Crafts-

Marja Hermes

Over Mij

Hi-Di-Hi,

 

Ik ben Marja Hermes, woonachtig in Berkel en Rodenrijs in Nederland en ik ben het gezicht achter Pixel 2 Mix -Homemade Crafts-. 

 

Werk

Jarenlang heb ik gewerkt als senior inkoper bij een distributeur (Five 4 U BV) van computers en accessoires, voornamelijk van Adobe, Apple en Hewlett Packard. Ik groeide mee met het bedrijf, dat begon met 12 medewerkers tot een grote speler in de markt. Door een reorganisatie kwam uiteindelijk mijn functie te vervallen. Ik zag dit als een kans om voor mezelf te beginnen. De ene deur ging dicht én een andere deur ging open.

 

Ontstaan van Pixel 2 Mix -Homemade Crafts-

Als inkoper was ik altijd bij alle facetten van de bedrijfsvoering betrokken geweest: van inkoop, verkoop, administratie tot logistiek. Een eigen onderneming starten zat dus ook al snel in mijn hoofd.

 

Maar bij een eigen onderneming hoort natuurlijk ook een naam. In eerste instantie wilde ik de naam Maison d’Hermes gaan gebruiken, maar dat werd me door menigeen ontraden, omdat het modehuis 'Hermes roet in het eten zou kunnen gooien, terwijl Hermes toch echt mijn eigen achternaam is.

 

Op een strand in Griekenland, had ik een eureka-momentje. Haaksteken zijn ook punten/pixels die door elkaar heen gemixt kunnen worden. Dus zo is Pixel 2 Mix – Homemade Crafts- geboren.

 

Haken

Een aantal jaren geleden kwam ik er achter dat haken weer helemaal hip en happening is, waardoor ik weer begonnen ben met haken.

 

Vanaf de basisschool schijn ik namelijk al te kunnen haken. Mijn moeder is altijd een fanatiek haakster en breister geweest, dus ik heb 'het handwerken' altijd wel om mij heen gezien. Het bleek dat ik de basissteken dus allemaal al wel kon haken. 

 

Via filmpjes over de verschillende haaksteken op YouTube en in mijn geheugen graven naar de handwerklessen op school, dacht ik: ‘dat moet ik toch ook kunnen’. Ik ben er vervolgens mee aan de slag gegaan en van alles en nog wat gaan haken om allerlei soorten haaksteken onder de knie te krijgen. Ik merkte dat haken voor mij heel ontspannend en rustgevend was. In het begin haakte ik voornamelijk veel knuffels met behulp van patronen die ik op internet vond, maar er bleef iets knagen.

 

"Waarom alleen knuffels haken waar kinderen alleen naar kunnen kijken? 

Waarom maak ik niet iets waar kinderen ook mee kunnen spelen?"

 

Ik ben daarom eerst begonnen met de Amigurumi haaktechniek verder te optimaliseren. Na verloop van tijd ontdekte ik ook de (Mini) Corner 2 Corner haaktechniek. Ik was meteen verkocht door deze haaktechniek. In de stijl van de Hi-Di-Hi collectie ben ik toen ook begonnen met het ontwerpen van kussens en (Speel)dekentjes. Vanaf nu zijn deze ook beschikbaar als haakpatroon en eventueel als haakpakket voor de kussens.

 

Inspiratie

Aangezien ik veel over de wereld gereisd heb, vind ik het leuk om knuffels met het thema ‘All around the world’ te ontwerpen. Hiermee ben ik aan de slag gegaan en ik kreeg zulke leuke reacties dat ik deze ook ben gaan aanbieden als haakpatroon, haakpakket en als kant-en-klare knuffel.

 

Ook jij kan zelf aan de slag gaan met haken!

Neem gerust een kijkje op mijn website en ga zelf ook aan de slag met het haken van knuffels, kussens, dekentjes etc. Heel veel haakplezier en kijkplezier en heb je vragen, stuur me gerust een mailtje ik help je graag

 

Dikke Knufx

Pixel 2 Mix -Homemade Crafts-

Marja Hermes